Що таке домен і як його зареєструвати.

Що таке домен і як його зареєструвати.

Домен (англ. Domain) — частина простору ієрархічних імен мережі Інтернет, що обслуговується групою серверів доменних імен (DNS-серверів) та централізовано адмініструється.

На нашому сайті є вичерпна інформація про реєстрацію домену:
Ознайомитись з вартістю доменого імя
Перевірити на доступність його

1. Час реєстрації домену

Після замовлення та оплати у нас домену в залежності від доменної зони Вам доведеться зачекати від 2-3 хвилин до декількох днів поки домен буде зареєстрований. Оновлення інформації в ДНСах зазвичай забирає від 1 хвилини до 24 годин. За успішної реєстрації відомості про домени передаються до служби WHOIS, за допомогою якої ви можете перевірити реєстрацію домену та його статус. Статус OK-UNTIL означає, що домен активний.

Якщо у Вас виникли інші питання стосовно доменів та їх роботи звертайтесь до hostmaster@hvosting.ua

2. Трансфер доменів

Для переносу доменного імені до нас на обслуговування Вам потрібно зв'язатися з Вашим поточним реєтратором і уточнити в нього процедуру подачі заявки на трансфер домену.
Лист зазвичай наступного типу:
"Просимо передати домен *** на обслуговування в компанію hvosting.ua "(СПД Кравченко К.В. , mnt-by ua.hvosting). Чи ви не заперечуєте?" Вас мають поінформувати про подальші дії.

Для переносу домену від нас до іншої регістратора в нашій компанії існує наступна процедура:
1. Скачайте, будь ласка, заяву на трансфер домену до іншого регістратора.
2. Заповніть заяву і разом з першою сторінкою Вашого паспорту (для юридичної особи заява має бути завіреною печаткою компанії/організації) відправте нам по e-mail (знову ж таки на hostmaster@hvosting.ua). Лист має бути відправленим з контактного мейлу.
3. Після того як ми отримаємо Ваш лист із заявою та сканом паспорта заява проходить перевірку і у випадку відсутності заперечень (наші заперечення будуть викладені Вам в письмовому вигляді на Ваш контактний e-mail) ми підтверджуємо заявку на трансфер від нового реєстратора. Для цього новий реєстратор, в свою чергу, має зробити нам запит на трансфер домену (по формі, встановленій для кожної доменної зони). Заявка від нового регістратора очікується протягом тижня, після чого Ваша заява анулюється.

3. Особливості трансферу доменів

Трансфер gTLD (.com .net .org .info .net .biz .name и т.д.) домена від іншого реєстратора в компанію Hvosting.ua має наступні вимоги:
-З моменту реєстрації домена має пройти не менше 60 днів;
-З моменту останьої зміни реєстратора має пройти не менше 60 днів;
-Домен має бути статусу ACTIVE (активний);
-До закінчення терміну реєстрації домену має бути мінімім 7 днів;
-Протекція даних клиієта (Service Privacy Protection) має ьути відключена, тобто служба whois повинна відображати дані клієнта;
-Процедура зміни ререєстратора триває 2-7 днів;
-Наш запит на трансфер домену прийде на email Адміністратора домена, вказаний в whois-інформації про домен в полі Administrative Contact, після того як Адміністратор отримає на свій мейл запит на трансфер домена він має підтвердитьи цей запит (для цього треба перейти по посиланню, яке вказане в листі) після чого починається процедура трансферу.
-Після успішного трансферу домена в компанію Hvosting.ua змінити НС'и на потрібні Ви можете в Вашому кабінеті клієнта, розділ Доменні імена.


Трансфер українських доменів від інших реєстраторів в компанию Hvosting.ua має дещо інші особливості:
-Необхідні дані, які Ви має передати Вашому поточному реєстраторові при трансфері українських доменів в Hvosting.ua:
СПД Кравченко К.В.
Ідентифікатор реєстратора - ua.hvosting

-Для трансферу доменів: .DN.UA, .DONETSK.UA, .KH.UA, .KHARKOV.UA, .LG.UA, .LUGANSK.UA, .ZP.UA, .ZAPORIZHZHE.UA :
СПД Кравченко К.В.
Ідентифікатор реєстратора: HVOST-MNT-EUNIC reg-by: HVOST-REG-EUNIC

-Для трансферу доменів .DP.UA :
СПД Кравченко К.В.
Ідентифікатор реєстратора: HVOST-MNT.

-Для трансфера доменов .IN.UA :
СПД Кравченко К.В.
Ідентифікатор реєстратора: HVOST-MNT-INUA
mnt-lower: HVOST-MNT-INUA

Якщо потрібна зміна admin-c домена на дані Hvosting.ua: admin-c: HVOST-UANIC

4. Продовження (перереєстрація) доменів.

Подивитися інформацію про терміни делегування домену Ви можете звернувшись до служби WHOIS (whois.net ). Статус OK-UNTIL показує цю інформацію. А ось статус HOLD означає, що термін делегування домену закінчився i при цьому подовжений не був. Біля цього статусу буде зазначена дата, з моменту якої і протягом 30 днів (і 15ти днів для доменів .info) Ви маєте продовжити делегування домену, в ыншому випадку домен видаляється і стає вільним для наступної реєстрації.

Домени .com.ua та .kiev.ua .com .net .org .info .net .biz .name можна продовжити на термін від одного до десяти років. Максимальний термін продовження домену другого рівня .ua - 2 роки, але цей термін має бути не більший за термін реєстрації відповідного товарного знаку.

5. Що таке IDN?

IDN (Internationalized Domain Names) - це доменні імена, що містять символи національних алфавітів, тобто назва сайта буде записана українськими літерами: приклад.com.ua

В такому випадку ви отримуєте фактично сам замовлений домен приклад.com.ua і його антонім для внутрішнього представлення імені в системі DNS (xn--80aikifvh.com.ua). Друга форма має назву ACE (ASCII Compatible Encoding).

Перетворення IDN відбувається ще на рівні браузера, відтак звернення йде вже до ACE-форми доменного імені. Воно починається з префіксу "xn--", що означає, що складається воно з символів національного алфавіту.

Інформація про домен у системі DNS та сервісі WHOIS буде у ACE-формі.

IDN-домен має бути записаний літерами одного алфавіту.


 
Укр | Рос

Український хостинг сайтів, аренда серверів, реєстрація доменних імен

 
Подзвонити нам
Служба підтримки
support@hvosting.ua
+38 (044) 337-57-89
+38 (068) 304-43-64
+38 (063) 849-75-78
+38 (098) 213-96-12
+38 (050) 903-99-59
 
 

Ваш сайт збільшуеться і йому потрібно більше місця під пошту, бази данних та файли?

всі акції

Ваш сайт збільшуеться і йому потрібно більше місця під пошту, бази данних та файли?

всі акції
  • Оплатою квитанції в касі банку
  • Liqpay
  • Privat24
  • Visa/mastercard
 
Питання, відповіді та статті про хостинг

Мій сайт відвідуваний, і генерує багато зарубіжного трафіку. Чи не виявиться, що ви почнете обмежувати мій трафік або виставляти за нього рахунки?

У нас є клієнти, що генерують порядку 1gb зарубіжного трафіку в добу. При таких показниках робиться аналіз аудиторії сайту по регіонах. Якщо виявляється, що доля української аудиторії менше половини - ми рекомендуємо власникові ресурсу перенести сайт ближче до його основних відвідувачів (до Москви або Далласа). Рахунок за трафік ми не виставляємо.

Всі питання
Хостинг новини
Акція kharkiv.ua !
Харків говорить українською ! Переходь на український домен - ваше_ім'я.kharkiv.ua - і отримай домен за половину вартості ! Замовляй домен тут: https://hvosting.ua/domains.html Вартість домена kharkiv.ua - всього 185 грн !!! Увага! Ця доменна зона - синонімічна, тобто зареєструвати домен .kharkiv.ua з аналогічним словом може тільки поточний власник домена .kharkov.ua Наприклад: hvosting.kharkov.ua ===> hvosting.kharkiv.ua

Видалення доменів
Повідомляємо, що з 01.11.2023 починається процес остаточного видалення доменних імен, які зберігалися в реєстрі з початку повномасштабного вторгнення (24.02.2022) до 1.05.2023 Після видалення ці доменні імена будуть доступні для реєстрації будь-кому за принципом: перший прийшов - перший отримав. До 31.10.2023 включно реєстранти мають можливість відновити свої доменні імена з redemption period`у! Не втрачайте свої домени !

Акція KYIV.UA
Переходь на український домен - ваше_ім'я.kyiv.ua - і отримай домен за половину вартості ! Тому що: Kyiv - НЕ Kiev ! Замовляй домен тут: https://hvosting.ua/domains.html Вартість домена kyiv.ua - всього 180 грн !!! Увага! ця доменна зона - синонімічна, тобто зареєструвати домен .kyiv.ua з аналогічним словом може тільки поточний власник домена kiev.ua Наприклад: hvosting.kiev.ua ===> hvosting.kyiv.ua

Зміна умов відновлення доменів із стану RedeptionPeriod з 01.05.2023
Повернення умов реєстрації доменів. З 1.05.2023 RedeptionPeriod становитиме 30 днів в реєстрах Хостмайстер.

Оплата через термінали Ibox
Друзі, ми додали ще один спосіб оплати хостингу та доменів: термінали Ibox. Як оплатити БЕЗ комісії ...

З Днем Незалежності, моя Україно!
Добра Бажаю, друзі вам сповна, Тепла і затишку у дім І перемоги нам усім! Нехай в житті вам пощастить, Дарує радість навіть мить, Весніє на душі розмай І мирним буде небокрай!

Збереження даних на VPS
Після численних звернень клієнтів ми запровадили нову послугу: за символічну оплату ми збережемо дані вимкненого VPS на обраний вами строк від 3 до 12 місяців: дані не будуь видалені після закінчення періода оплати та відключення сервера . У подальшому клієнт зможе без проблем відновити нормальну роботу свого сервера. Для отримання цієї послуги прохання звертатися: office@hvosting.ua

Архів RSS