Редагування файла зони

Редагування файлу зони

Файл зони редагується в панелі керування в розділі "Доменні імена".

1. Робота в редакторі DNS.

Перейшовши у вищезазначений розділ ви побачите список зон, які ви можете редагувати. Зона - це сукупність записів про ресурси і про домени наступного (більш низького) рівня, розташованих в одному домені. Далі відкриваєте потрібну зону і редагуєте її записи. Зміни вступлять не відразу, тому доведеться зачекати (* тут треба написати скільки доведеться зачекати, я просто точно не знаю *).

Відкривши редактор зон, ви побачите поля "Ім'я", "Тип", "Адреса".

1.png

Поле "Ім'я" може бути заповненим:
@ - означає, що дія цього запису розповсюджується на ту зону, на сторінці якої відбувається редагування, аналог запису example.in.ua. subdomain (набір букв і цифр, subdomain - це приклад, тут може бути будь-яке ім'я) - означає, що дії запису будуть розповсюджуватись на зону нижчого рівня, ніж та, на якій здійснюється редагування. Таким чином зона дії запису буде subdomain.example.in.ua.
* - означає, що дії запису будуть розповсюджуватись на всі варіанти зон нижче тої, яку ви редагуєте. Приклад зон, для яких це розповсюдження діє: subdomain.example.in.ua, 213.example.in.ua, q1w2e3.example.in.ua, sometext.example.in.ua.
Поле "Тип" має свої стандартні значення, які вам пропонуються: A - використовується для відповідності імені хосту IP-адресі.
MX - використовується як ім'я поштового серверу для домену. При виборі цього типу запису з'являється ще одне поле "Пріоритет". В ньому вказується число, яке відповідає пріоритету поштового серверу, так як для одного домену може бути вказано декілька поштових серверів. Чим менше число в цьому записі тим більший пріоритет сервера.
CNAME - використовується для перенаправлення імені хоста на інше ім'я.
SRV - вказує на сервер, який надає послуги конкретної служби. Грубо кажучи, це є аналог MX-запису, підтримується такими протоколами як XMPP(Jabber), SIP, LDAP. Тобто, ви можете за допомогою цього запису вказати розташування Jabber-сервер на окремому сервері.
TXT - містить допоміжну текстову інформацію, яку варто повідомити власнику домена.

Поле "Адреса" заповнюється в залежності від вибраного типу запису:
Для запису A вказується IP-адреса.
Для запису MX вказується ім'я поштового серверу. Якщо ви пишете ім'я повністю в кінці обов'язково має стояти крапка.
Для запису CNAME вказується ім'я сервера, куди налаштовуємо редірект. Не забуваємо ставити в кінці крапку.
Для запису SRV потрібно прописати рядок у вигляді "пріоритет вага порт значення", де пріоритет, вага і порт - цифрові дані, а значення - повне ім'я сервера з крапкою в кінці.
Для запису TXT - довільна текстова фраза, яка може складатись з букв латинського алфавіту, цифр, пробілів і наступних символів: . , ; : - = " / ~ ?

2. Найчастіші задачі.

2.1. Сайт розташований на іншому сервері.

Знайдіть запис

example.in.ua. IN A <IP-адреса нашого сайту>

де, замість example.in.ua. має бути назва вашого домену, який ви редагуєте, IN A просто вказує тип (в панелі керування, просто в колонці "Тип" буде значення А). Може також бути наступна форма запису:

@ IN A <IP-адреса нашого сайту>

Натисніть двійчі на такий запис і змініть для нього IP-адресу на потрібну.

Якщо ж вам потрібно направити окремий домен на інший сервер, тоді натисніть кнопку для створення нового запису і в поле "Ім'я" введіть частково визначенне доменне ім'я, тобто для піддомена subdomain.example.in.ua потрібно написати просто subdomain, а далі аналогічно.

2.2. Використання іншого сервера для пошти.

Якщо ви не знаєте ім'я, але знаєте IP-адресу поштового серверу, то спочатку потрібно в зоні домену створити запис типу А з іменем поштового серверу, наприклад mail-server, і прописати для нього потрібну IP-адресу.

Якщо ж ви просто хочете змінити свій поштовий сервер і знаєте його ім'я, то процедура схожа на вищеописану для А-запису, окрім однієї відмінності - поля "Пріоритет", але воно вже було описане в цій статті.

*налаштування вказані для показового домену example.in.ua на сервері h56.hvosting.ua (аккаунт під назвою example), при роботі з хостингом використовуйте свої дані.


 
Укр | Рос

Український хостинг сайтів, аренда серверів, реєстрація доменних імен

 
Подзвонити нам
Служба підтримки
support@hvosting.ua
+38 (044) 337-57-89
+38 (068) 304-43-64
+38 (063) 849-75-78
+38 (098) 213-96-12
+38 (050) 903-99-59
 
 

Ваш сайт збільшуеться і йому потрібно більше місця під пошту, бази данних та файли?

всі акції

Ваш сайт збільшуеться і йому потрібно більше місця під пошту, бази данних та файли?

всі акції
  • Оплатою квитанції в касі банку
  • Liqpay
  • Privat24
  • Visa/mastercard
 
Питання, відповіді та статті про хостинг

Як зробити, щоб перша сторінка завантажувалася автоматично при зверненні до сайту?

Назвіть файл головної сторінки index.html (.htm, php, phtml, shtml, e.t.c.)

Всі питання
Хостинг новини
Акція kharkiv.ua !
Харків говорить українською ! Переходь на український домен - ваше_ім'я.kharkiv.ua - і отримай домен за половину вартості ! Замовляй домен тут: https://hvosting.ua/domains.html Вартість домена kharkiv.ua - всього 185 грн !!! Увага! Ця доменна зона - синонімічна, тобто зареєструвати домен .kharkiv.ua з аналогічним словом може тільки поточний власник домена .kharkov.ua Наприклад: hvosting.kharkov.ua ===> hvosting.kharkiv.ua

Видалення доменів
Повідомляємо, що з 01.11.2023 починається процес остаточного видалення доменних імен, які зберігалися в реєстрі з початку повномасштабного вторгнення (24.02.2022) до 1.05.2023 Після видалення ці доменні імена будуть доступні для реєстрації будь-кому за принципом: перший прийшов - перший отримав. До 31.10.2023 включно реєстранти мають можливість відновити свої доменні імена з redemption period`у! Не втрачайте свої домени !

Акція KYIV.UA
Переходь на український домен - ваше_ім'я.kyiv.ua - і отримай домен за половину вартості ! Тому що: Kyiv - НЕ Kiev ! Замовляй домен тут: https://hvosting.ua/domains.html Вартість домена kyiv.ua - всього 180 грн !!! Увага! ця доменна зона - синонімічна, тобто зареєструвати домен .kyiv.ua з аналогічним словом може тільки поточний власник домена kiev.ua Наприклад: hvosting.kiev.ua ===> hvosting.kyiv.ua

Зміна умов відновлення доменів із стану RedeptionPeriod з 01.05.2023
Повернення умов реєстрації доменів. З 1.05.2023 RedeptionPeriod становитиме 30 днів в реєстрах Хостмайстер.

Оплата через термінали Ibox
Друзі, ми додали ще один спосіб оплати хостингу та доменів: термінали Ibox. Як оплатити БЕЗ комісії ...

З Днем Незалежності, моя Україно!
Добра Бажаю, друзі вам сповна, Тепла і затишку у дім І перемоги нам усім! Нехай в житті вам пощастить, Дарує радість навіть мить, Весніє на душі розмай І мирним буде небокрай!

Збереження даних на VPS
Після численних звернень клієнтів ми запровадили нову послугу: за символічну оплату ми збережемо дані вимкненого VPS на обраний вами строк від 3 до 12 місяців: дані не будуь видалені після закінчення періода оплати та відключення сервера . У подальшому клієнт зможе без проблем відновити нормальну роботу свого сервера. Для отримання цієї послуги прохання звертатися: office@hvosting.ua

Архів RSS