Діагностика проблемних ситуацій

Діагностика проблемних ситуацій

Наступні знання вам знадобляться при вирішені різнорідних проблем з вашим веб-ресурсом, які не дають вам спокійно спати. До проведення буль-яких дій рекомендуємо вам вимкнути FireWall.

1. Запуск команди в командному рядку в ОС Windows.

Описані в цій статті утиліти запускаються з командного рядка. Приведемо приклад використання утиліти tracert, інші працюються аналогічно.

Виконайте наступні дії:
- натисніть кнопку "Старт" ("Пуск").
- виберіть пункт "Виконати"

1.png

- у вікні, яке з'явилося наберіть команду "cmd" і натисніть Enter.

1.png

Або якщо ви використовуєте ОС Window`s 7, то після натиснення на "Старт" в полі "Знайти програми і файли" наберіть команду "cmd" і натисніть Enter.

1.png

В результаті має з'явитися чорне вікно - командний рядок, в якому ви і будете здійснювати діагностику проблем. Якщо у службі тех.підтримки вас попрохають зробити знімок екрану(скріншот) або скопіювати результат виконання команди як текст, зробити необхідно наступне.

2. Копіювання тексту.

Для прикладу розгянемо трасування маршруту до інтернет-ресурсу (в якості прикладу використовується домен domain.tld, але ж ви не забуваєте, що на його місці має бути ваш домен).

1.png

Далі натисніть правою кнопкою миші на екрані з результатом і оберіть пункт "Помістити".

1.png

Виділіть мишкою результат.

1.png

Далі вставте текст в повідомлення, яке відправите. Вставити ви можете натиснувши праву кнопку -> "Вставити", або Ctrl + V.

3. Змінок екрану.

Кращим варіантом демострування тех.підтримці результатів є знімок екрану. Для того, щоб зробити скріншот достатньо лише натиснути кнопку на клавіатурі "Print Screen" - він робити знімок всього монітору. При натисненні кнопки "Print Screen" змінок копіюється до буферу обміну, потім його необхідно вставити в будь-який графічний редактор (наприклад Paint). Це робиться з меню "Правка"->"Вставити" або комбінацією клавіш Ctrl + V.

4. Трасування.

tracert - це службова утиліта, призначена визначати маршрут даних в TCP/IP мережах. З її допомогою можна переглянути дані щодо проміжних вузлів, через які пройшли дані до заданого ресурсу. Якщо ж є проблема з доставкою пакетів, то дана утиліта дозволяє виявити на якому саме проміжку відбувається помилка.Синтаксис команди tracert наступний:

tracert ім'я_заданого_вузла

Віддаленим вузлом може бути ваш домен чи сервер, на якому він хоститься, також це може бути поштовий сервер, який обслуговує ваш домен.

5. Telnet

Telnet (Teletype Network) - це один з найстарших протоколів Інтернет. Він дозволяє з'єднатись з віддаленим компютером, який знаходиться в мережі та працювати з ним ніби на локальному компютері. В даний час, у зв'язку з недоліками безпеки цього протоколу, він майже не використовується — його замінив протокол SSH. Комунікації через SSH передаються через мережу у зашифрованому вигляді. Але за допомогою цієї утиліти ви можете перевірити чи відповідають сервер хостування чи поштові сервери, тобто чи проблеми зумовлені неправильними налаштуванням на вашій стороні чи сервери просто не належно працюють.

Варто відмітити, що якщо ви використовуєте ОС Windows Vista або Windows 7, то вам необхідно встановити утиліту telnet. Для цього перейдіть в "Старт"->"Панель керування"->"Програми" і оберіть вкладку "Turn Windows Features on or off"("Включення та виключення компонентів Windowns"). Там в списку оберіть telnet-клієнт і натисніть встановити.

Синтаксис команди:

telnet ім'я_сервера порт

6. Діагностика ftp.

Для з'єднання з сервером за протоколом telnet наберіть

telnet example.in.ua 21

Якщо з'єднання пройшло успішно, ви можете авторизуватися на сервері за допомогою команд USER та PASS, а також отримати отримати повний список команд за допомогою команди HELP:

1.png

Але для перевірки працездатності сервера достатньо отримати від нього відповідь 220 FTP server ready.

7. Перевірка роботи пошти.

Перевірка роботи пошти здійснюється таким же чином як і перевірка роботи ftp. Тільки для того, щоб перевірити роботу наприклад imap-сервера, необхідно з'єднюватись з сервером mail.example.in.ua і порт відповідно 143 для незахищеного з'єднання (без використання SSL/TLS). Нагадуємо, що налаштування поштової скриньки ви можете подивитись за посиланням http://help.hvosting.ua/?info&email=admin@example.in.ua, де замість admin@example.in.ua має бути адреса вашої скриньки.

8. Коли з'єднання не відбувається.

Коли відповідь не вдається отримати найвірогідніше на вашому комп'ютері або у вашій мережі закритий порт, який використовується для передачі даних по даному протоколу. В цьому випадку зверніться до адміністратора мережі.

9. Перегляд заголовків повідомлень.

Зазавичай в простому заголовку електронного повідомлення вказана тільки адреса відправника і тема листа. Але існують ще й повні технічні заголовки, які несуть додаткову інформацію про те, коли, звідки і по якому маршруту прийшов лист, а також інформацію, яку добавляються до листа різні службові програми.

Outlook Express

Щоб переглянути технічні заголовки в Outlook Express версій 4, 5 та 6 необхідно відкрити лист в окремому вікні і натиснути F3 (Message Source Window).

The Bat!

В поштовому клієнті The Bat! викликати команду "Показати заголовки (RFC-822)", яка переключає режим перегляду в повний/звичайний. Це робиться так: викликаєте контекстне меню, нажавши праву кнопку миші, і обираєте пункт "Показати заголовки (RFC-822)". Або в пункті "Вид" вибрати команду "Показати заголовки (RFC-822)". Або натиснути комбінацію клавіш CTRL+SHIFT+K.

Outlook 2002, 2007

В цьому клієнті необхідно зробити наступні дії:
- вибрати необхідний лист
- визвати контекстне меню
- обрати пункт "Параметри"
- в полі "заголовки Інтернету" будуть технічні заголовки

Thunderbird 1.5

Відображення повних заголовків можна включити в меню "Вид"->"Заголовки" і поставити галочку "Всі". Можна також відкрити листа і натиснути CTRL+U.

Netscape Messenger

Повні заголовки можна подивитись в меню «View»->«Page Source».



*налаштування вказані для показового домену example.in.ua на сервері h56.hvosting.ua (аккаунт під назвою example), при роботі з хостингом використовуйте свої дані.

 
Укр | Рос

Український хостинг сайтів, аренда серверів, реєстрація доменних імен

 
Подзвонити нам
Служба підтримки
support@hvosting.ua
+38 (044) 337-57-89
+38 (068) 304-43-64
+38 (063) 849-75-78
+38 (098) 213-96-12
+38 (050) 903-99-59
 
 

Ваш сайт збільшуеться і йому потрібно більше місця під пошту, бази данних та файли?

всі акції

Ваш сайт збільшуеться і йому потрібно більше місця під пошту, бази данних та файли?

всі акції
  • Оплатою квитанції в касі банку
  • Liqpay
  • Privat24
  • Visa/mastercard
 
Питання, відповіді та статті про хостинг

Які дані доступу давати найнятій людині для роботи з моїм сайтом, якщо не хочу/боюсь надати свій логін-пароль?

У панелі Ispmanager є розділ "FTP акаунти", де Ви можете створювати нових ftp користувачів, редагувати їх параметри, видаляти, або тимчасово відключати. При створенні ftp користувача необхідно вибрати домашню директорію (у яку користувач потрапляє після авторизації). Якщо хочете дати доступ в корінь одного сайту, обирайте: "директорія www домена". Якщо Ви хочете, щоб користувач міг по ftp закачувати файли в певну директорію, то при створенні ftp користувача обирайте у якості домашньої директор...

Всі питання
Хостинг новини
Акція kharkiv.ua !
Харків говорить українською ! Переходь на український домен - ваше_ім'я.kharkiv.ua - і отримай домен за половину вартості ! Замовляй домен тут: https://hvosting.ua/domains.html Вартість домена kharkiv.ua - всього 185 грн !!! Увага! Ця доменна зона - синонімічна, тобто зареєструвати домен .kharkiv.ua з аналогічним словом може тільки поточний власник домена .kharkov.ua Наприклад: hvosting.kharkov.ua ===> hvosting.kharkiv.ua

Видалення доменів
Повідомляємо, що з 01.11.2023 починається процес остаточного видалення доменних імен, які зберігалися в реєстрі з початку повномасштабного вторгнення (24.02.2022) до 1.05.2023 Після видалення ці доменні імена будуть доступні для реєстрації будь-кому за принципом: перший прийшов - перший отримав. До 31.10.2023 включно реєстранти мають можливість відновити свої доменні імена з redemption period`у! Не втрачайте свої домени !

Акція KYIV.UA
Переходь на український домен - ваше_ім'я.kyiv.ua - і отримай домен за половину вартості ! Тому що: Kyiv - НЕ Kiev ! Замовляй домен тут: https://hvosting.ua/domains.html Вартість домена kyiv.ua - всього 180 грн !!! Увага! ця доменна зона - синонімічна, тобто зареєструвати домен .kyiv.ua з аналогічним словом може тільки поточний власник домена kiev.ua Наприклад: hvosting.kiev.ua ===> hvosting.kyiv.ua

Зміна умов відновлення доменів із стану RedeptionPeriod з 01.05.2023
Повернення умов реєстрації доменів. З 1.05.2023 RedeptionPeriod становитиме 30 днів в реєстрах Хостмайстер.

Оплата через термінали Ibox
Друзі, ми додали ще один спосіб оплати хостингу та доменів: термінали Ibox. Як оплатити БЕЗ комісії ...

З Днем Незалежності, моя Україно!
Добра Бажаю, друзі вам сповна, Тепла і затишку у дім І перемоги нам усім! Нехай в житті вам пощастить, Дарує радість навіть мить, Весніє на душі розмай І мирним буде небокрай!

Збереження даних на VPS
Після численних звернень клієнтів ми запровадили нову послугу: за символічну оплату ми збережемо дані вимкненого VPS на обраний вами строк від 3 до 12 місяців: дані не будуь видалені після закінчення періода оплати та відключення сервера . У подальшому клієнт зможе без проблем відновити нормальну роботу свого сервера. Для отримання цієї послуги прохання звертатися: office@hvosting.ua

Архів RSS